😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

تروما چیست و چه تاثیری روی روح و روان دارد ؟

تروما

تروما که به معنی زخم می باشد، انواع مختلفی دارد که ما در این مقاله به ترومای روحی و روانی می پردازیم. در واقع تروما پاسخی است به حادثه ای تلخ که اتفاق افتاده و برای شخص بسیار استرس‌زا نیز می باشد.

تروما چیست ؟

وقوع اتفاق های مختلفی می تواند منجر به به وجود آمدن آسیب و یا ضربه روحی در افراد شوند که اغلب آن اتفاق ها نیز بسیار تلخ و ناگوار بوده و یا همراه با خشونت می باشند. ترومای روحی و روانی که افراد در آن درگیر احساسات غمگین بوده و باعث می شود، شخص دچار اضطراب و استرس فراوان شود. این احساسات ناخوشایند همیشه همراه او هستند و باعث می شوند که شخص نسبت به دیگران بی اعتماد شده و یا قطع ارتباط نماید.

در واقع هر تجربه دردناک و یا شرایطی که فرد را تحت فشار روحی قرار دهد و باعث شود او منزوی گردد، ترومای روحی و روانی می باشد. این نوع تروما می تواند بعد از رخدادهای ناگوار مختلفی مانند تصادفات رانندگی یا مورد حمله قرار گرفتن، انواع بیماری، خشونت جسمی و روانی، تجاوز و … به وجود آید.

تروما چیست ؟
تروما چیست ؟

علائم تروما چیست؟

تروما می تواند در انواع مختلف حاد، مزمن، ثانویه، پیچیده و ترومای تجربه تلخ کودکی در افراد بروز نماید. ترومای حاد با وجود این که شدید است، اما گذرا می باشد. ترومای مزمن نیز به دلیل موقعیت های ناراحت کننده طولانی مدت، در افراد ایجاد می گردد. نوع ترومای ثانویه که در اثر شنیدن داستان های غمگین و یا مراقبت از فرد مبتلا، ایجاد می گردد. و ترومای پیجیده که از تجارب اتفاقات مکرر در شخص به وجود می آید که شخص در آن احساس به دام افتادن دارد. در آخر ترومای تجربه تلخ کودکی، از اسمش نیز پیدا است، در اثر تجارب منفی و نامطلوب در دوران کودکی ایجاد می گردد.

علائمی که ترومای روحی در افراد ایجاد می کند و نیاز است که شخص به درمانگر مراجعه نماید عبارتند از : کابوس دیدن و پریدن از خواب، منزوی شدن از نظر اجتماعی، عدم برقرار ارتباط با دیگران، کاهش عملکرد های روزمره، استفاده از الکل و مواد مخدر در جهت تسکین احساس های ناخوشایند.

همچنین تروما می تواند در افراد با نشانه های روحی مانند عدم تمرکز، احساس گناه، احساس بی پناهی، تغییرات رفتاری، خشم، انکار، احساس غمگینی و پریشانی ذهن نمود کند. برخی نشانه های فیزیکی نیز مانند بی خوابی، احساس خستگی، اضطراب، درد های جسمی، انقباضات عضلانی و سردرد در افراد مبتلا بروز می نمایند.

درمان ترومای روحی و روانی چگونه است ؟

این نوع تروما به علت تاثیراتی که روی فرد می گذارند،‌ گاهی باعث می شوند شخصیت فرد نیز دچار تغییراتی گردد. بنابراین نیاز است که این بیماری را به حال خود رها نکرده و جهت درمان آن اقدام شود. برای درمان ترومای روحی راهکار های زیادی وجود دارند،‌ مانند یوگا، مدیتیشن، تکنیک های تنفسی و … اما در مواقعی که این بیماری شدیدتر بروز می نماید، قطعا مراجعه به درمانگر مورد نیاز است. روش هایی که امروزه برای درمان آن به کار می روند عبارتند از درمان روانشناختی، درمان بازسازی شناختی و تراپی چشم حرکتی سریع.

در درمان روانشناختی از شناخت افکار و احساسات فرد کمک گرفته می شود تا به درمان او پرداخته شود. تراپی بازسازی شناختی که به وسیله آن باعث می شود فرد بهبودی در مهارت ارتباطی خود را بدست آورد. درمان چشم حرکتی سریع که می توان گفت روشی نوین نیز می باشد، به وسیله حرکات چشمی به شخص کمک می نماید تا تجربه تلخ خود را فراموش نماید و شرایط زندگی او بهبود یابد.

چکیده :

ترومای روحی و روانی که در اثر تجربه های تلخ و ناخوشایند ایجاد می گردند می توانند عوارضی چون اضطراب و استرس و همچنین نشانه های افسردگی را در شخص ایجاد نمایند. بنابراین برای پیشگیری از این نوع بیماری، لازم به یادگیری و شناخت این نوع تروما و علائم آن می باشد تا در مواقع ضروری و لازم بتوان نسبت به درمان به موقع آن اقدام نمود.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×