😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

چرا احساس خستگی می کنیم ؟

خستگی

گاهی از خودمان می پرسیم با اینکه شب به اندازه کافی می خوابم، چرا در طول روز هنوز احساس خستگی دارم؟ در واقع می توان گفت انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه ام را ندارم.

دلایل احساس خستگی چیست ؟

خستگی یک علائم رایج در انواع شرایط پزشکی است که می تواند از خفیف تا شدید در شخص ایجاد گردد. اگر این احساس در شما با استراحت و تغذیه صحیح از بین نرفت،‌ پس قطعا مشکلی وجود دارد که این خستگی ناشی از آن در شما ایجاد گردیده است.

احساس خستگی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ذیل برایتان توضیح می دهیم :

علل روحی و روانی :

یکی از شایع ترین دلایل خستگی، علل روحی و روانی می باشد. عواملی چون استرس و افسردگی که ناشی از فشار های زندگی هستند می توانند در افراد ایجاد کسلی و تنبلی نمایند. همچنین احساس غم و نا امیدی که ناشی از افسردگی است می تواند باعث این شود که همیشه احساس خستگی داشته و حتی گاهی از خواب هم که بیدار می شوید هنوز این احساس را در خود دارید. (روش های کاهش استرس را قبلا توضیح داده ایم.)

علل فیزیکی و جسمی :

کمبود برخی ویتامین ها ، فقر آهن ، مشکلات تیروئیدی ،‌ بارداری ، چاقی ، عوارض برخی داروها و … نیز می توانند در ایجاد احساس خستگی نقش داشته باشند که در این صورت بهتر است به پزشک مراجعه نموده تا بهبودی حاصل گردد. حتی گاهی این احساس می تواند نشانه بیماری های جدی تری مانند بیماری های کلیوی ، کبد ،‌ مشکلات قلبی ، دیابت و غیره نیز باشد.

برخی علل های دیگر خستگی :

گاهی اوقات عواملی که مربوط به سبک زندگی افراد هستند مانند تغذیه نادرست ، نوشیدن بیش از حد الکل یا مصرف زیاد کافئین می توانند باعث اختلال در خواب شده و در نتیجه فرد در طول روز احساس خستگی بیشتری داشته باشد. همچنین عواملی چون عدم فعالیت بدنی و عدم تناسب وزن نیز می توانند این احساس را در شما تشدید نمایند.

احساس خستگی
احساس خستگی

راه های کاهش احساس خستگی :

  • اول از همه باید دلیل احساس خستگی در ما مشخص گردد. وقتی علت این احساس را بدانیم بهتر می توانیم جهت درمان و رفع آن اقدام نماییم.
  • خواب کافی را در اولویت زندگی خود قرار دهید. سعی کنید ۸ ساعت خواب را در شب حتما داشته باشید،‌ چون کمبود خواب در اشخاص غیر از ایجاد احساس تنبلی، می تواد یکی از عوامل مشکلات سلامتی و همچنین رخ دادن تصادفات نیز باشد.
  • تغذیه سالم و صحیح و همچنین مصرف وعده های غذایی به طور منظم و کامل ، مصرف مولتی ویتامین های ضروری طبق دستور پزشک می تواند به بهبود این حس کسلی کمک نماید.
  • ورزش کردن و افزایش فعالیت های بدنی، باعث می شود در طول دراز مدت شما کمتر احساس خستگی داشته باشید.
  • مصرف کافئن و الکل را کاهش دهید تا شب ها راحت تر به خواب بروید و خواب شما از کیفیت بهتری برخوردار می شود.

راه های کاهش خستگی
راه های کاهش خستگی
  • اوقات و زمان هایی را برای تفریح خود اختصاص دهید. طوری برنامه ریزی کنید که برای تفریح و یا فعالیت های مورد علاقه خود مانند تماشای فیلم مورد علاقه ، رفتن به رستوران ، خواندن کتاب و … نیز وقت کافی داشته باشید. این کار باعث می گردد شما روز یا هفته جدید خود را با انرژی بیشتر و شاداب تر آغاز نمایید.
  • احساس های منفی را در خود مدیریت نمایید، چون افسردگی و استرس قاتل انرژی هستند و به صورت قابل توجهی انرژی را تحلیل شما را تحلیل می دهند.

چکیده :

اگر مدت هاست که دچار تنبلی می شوید شما دچار خستگی مزمن شده اید که این مسئله می تواند علامت بسیاری از بیماری ها مانند یک نوع عفونت یا یک نوع اختلال روانی در شما باشد. وقتی احساس تنبلی می کنید در واقع انگیزه و انرژی برای انجام هیچ کاری را ندارید. قطعا مراجعه به پزشک متخصص بهترین کار در این شرایط می باشد. پزشک با انجام آزمایشات و بررسی های لازم ، دلیل این احساس را پیدا کرده و در جهت بهبود و درمان شما اقدام می نماید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×