😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

مهارت نه گفتن را چگونه یاد بگیریم ؟

مهارت نه گفتن

چرا ما باید مهارت نه گفتن را بیاموزیم ؟ به طور کلی ما همیشه در زندگی سعی می کنیم از نظر دیگران محبوب باشیم و تا جایی که امکان دارد با دیگران مخالفت نکنیم ، ولی آیا این اخذ رضایت از دیگران در همه مواقع زندگی صحیح است ؟

همه ما در زندگی به دنبال تایید شدن و دریافت پاسخ مثبت از دیگران هستیم و از شنیدن پاسخ نه احساس ناخوشایند پیدا می کنیم. همچنین دوست نداریم که دیگران را از خود برنجانیم و شاید بعضی مواقع برخلاف میل باطنی خودمان به خواسته دیگران جواب مثبت می دهیم. حال این جواب مثبت ممکن است ما را دچار اضطراب کند و باعث فشار روحی و روانی در ما گردد و در زندگی روزمره اختلال ایجاد نماید و در نهایت عزت نفس خود را از دست می دهیم.

چرا مهارت نه گفتن را یاد بگیریم؟

وقتی ما بتوانیم با کمال احترام و مودبانه به درخواست های غیرمنطقی جواب منفی بدهیم یعنی به این مهارت نه گفتن دست یافته ایم. این مهارت ریشه ژنتیکی ندارد و کامل اکتسابی است و ما آن را از کودکی می آموزیم. باید به این نکته دقت کنیم که این نه گفتن به معنی مخالفت با دیگران نیست و این حق طبیعی ما است که خواسته های غیرمنطقی دیگران را نپذیریم و در صورت صلاحدید خودمان به آنها پاسخ منفی بدهیم.

ما در مقابل هر عملی که تمایلی به انجام دادن آن را نداشته باشیم و انجام دادن آن کار باعث آزرده شدن ما گردد ، این حق را داریم که قاطعانه به آن « نه » بگوییم. این نه گفتن سبب افزایش اعتماد به نفس ما شده و در اصل قاطعیت بیشتر ما را نشان می دهد. خیلی از ماها در مرور خاطراتمان حتما موردی را داشته ایم که علی الرغم میل باطنی خود به خواسته دیگران پاسخ مثبت داده ایم و به طبع عواقب منفی آن را هم دیده ایم. پس تقریبا الان می دانیم که چرا می بایست حتما مهارت نه گفتن در زندگی را یاد بگیریم.

چرا مهارت نه گفتن را یاد بگیریم
اصلا چرا باید مهارت نه گفتن را یاد بگیریم؟

راهکارهای تقویت مهارت نه گفتن :

  • اول اینکه بپذیریم که ما نمی توانیم همه انسانها را در زندگی راضی نگه داریم. شاید فکر کنید با نه گفتن و نا امید کردن افراد ، احترام آنها نسبت به ما کمتر می شود ولی در واقعیت این طور نیست ، زیرا ممکن است افرادی با داشتن خواسته های غیرمنطقی قصد سوء استفاده از ما را داشته باشند.
  • یکی از عواملی که به شما در یادگیری مهارت نه گفتن کمک می کند این است که هنگام مخالفت ، با آرامش صحبت کنید. سعی کنید در صدای شما احساس ناراحتی و تردید نباشد ، چون طرف مقابل از این ضعف شما استفاده می کند تا به هدف خود نزدیک شود.
  • نکته بعدی این است که به هیچ وجه نیاز نیست بیش از اندازه عذرخواهی کنید و شایدگفتن یک متاسفم ساده برای شما کافی باشد. اگر بیشتر از حد معمول عذر خواهی کنید طرف مقابل این احساس را می کند که شما در حق او کوتاهی می کنید.
  • زبان بدن را در یادگیری مهارت نه گفتن دست کم نگیرید. به هنگام نه گفتن در چشم های طرف مقابل نگاه کنید و با قدرت نه بگویید. با دستها بازی نکنید و خود را مردد نشان ندهید. طوری رفتار نکنید که انگار از تصمیم خود دو دل یا ناراحت هستید.

زبان بدن در مهارت نه گفتن
اهمیت زبان بدن در مهارت نه گفتن
  • توضیح اضافه ندهید یک دلیل ساده و کوتاه در خصوص اینکه چرا پاسخ شما به درخواست طرف مقابل منفی است کفایت می کند. نیاز نیست برای متقاعد کردن او بیش از اندازه توضیح بدهید.
  • در آخر باید بگوییم که اگر تمام تلاش خود را برای تقویت مهارت نه گفتن به کار بردید و به هر دلیل در انجام آن موفق نبوده اید ، می توانید در این خصوص از مشاورین و متخصصین مربوطه کمک بگیرید.

چکیده :

مهارت نه گفتن یکی از مهمترین مهارت های هر زندگی موفق است و چه بهتر که ما این مهارت را از کودکی به فرزندان خود بیاموزیم. هیچ نیازی نیست به کودکان یاد بدهیم که همیشه حق با بزرگترها است و آنها فقط می باید اطاعت کنند، چرا که ممکن است در بزرگسالی نیز تسلیم هر نوع خواسته آزاردهنده دیگران شوند. از همین امروز شروع کنیم و این مهارت را در این فرشته های زیبا تقویت نماییم.

با تشکر – تیم هوشیاری

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×