😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

روانشناسی روابط به چه معنا است و چه کاربردی دارد ؟

روانشناسی روابط

روانشناسی روابط در اصل به چگونگی ارتباط اشخاص با همدیگر می پردازد و این که آیا این رابطه ای که من دارم آیا رابطه ای سالم است ؟

روانشناسی روابط یعنی چه ؟

برای بعضی افراد، مثلا رابطه ای عاشقانه می تواند یک عنصر اصلی و بسیار مهم برای زندگی مشترک باشد. ولی برای برخی دیگر موارد بیشتری صدق می کند. اما ذکر این نکته مهم است که توانایی برقراری رابطه سالم، امری ذاتی در انسان ها نمی باشد. دانشمندان بر این باور هستند که توانایی برقراری رابطه پایدار در واقع از همان دوران کودکی بین کودک و والدین او ایجاد می گردد. رابطه های مربوط به آن دوران می توانند به عنوان الگویی برای ایجاد رابطه های آینده شخص اثر گذار باشند. بسیار مهم است ، هنگامی که رابطه ای آغاز گردید، در جهت تداوم آن رابطه، قطعا لازم است مهارت هایی را بلد باشیم تا بتوانیم ارتباط را حفظ نموده و از بودن در کنار دیگران احساس خوشایندی داشته باشیم.

کاربرد روانشناسی روابط چیست ؟

انسان ها موجودات اجتماعی هستند و این در ذات هر انسانی وجود دارد که با دیگران رابطه برقرار نماید. مثلا در مدرسه، محل کار، جامعه، ادارات، باشگاه ورزشی و هر جای دیگری از این قبیل، نیاز است که بتوانیم با دیگران ارتباط سالم برقرار نماییم. قطعا این روابط اجتماعی مزیت هایی برای ما نیز خواهد داشت. همچنین از نظر احساسی و در عین حال از نظر مادی و جسمی نیز برای ما دارای اهمیت می باشد. بنابراین می توان گفت تعاملات ما ، رفتار هایی هستند که ما نسبت به دیگران انجام می دهیم و همچنین واکنشی که از دیگران دریافت می نماییم.

کاربرد روانشناسی روابط چیست ؟
کاربرد روانشناسی روابط چیست ؟

فاکتور های زیادی در شکل گیری روابط تاثیر گذار هستند که برخی از آن ها عبارتند از احساس مکمل بودن، ظاهر افراد، احساس نزدیکی کردن، زیبایی و غیره. نقش روانشناسی روابط، در برقراری و حفظ این ارتباطات بسیار حائز اهمیت می باشد. زیرا این علم به افراد کمک می کند تا بتوانند روابط مفید و سازنده تری با دیگران برقرار نمایند.

چگونه در روابط خود با دیگران موفق تر باشیم ؟

  • رابطه ای می تواند موفق بماند که در آن احترام متقابل، اعتماد، احساس امنیت، احساس با ارزشمندی، صداقت و همدلی توسط طرفین رعایت گردد. رابطه ای مثبت و موثر است که به همراه خود شادی و موفقیت برای طرفین داشته باشد. در واقع روابط سالم، به گونه ای هستند که در آن اشخاص نسبت به خود نیز احساس بسیار خوبی داشته باشند. یا این که احساساتی مانند حس گناهکاری، افسردگی و خشم در افراد وجود نداشته باشد.
  • یکی از کار هایی که در هر رابطه موفقی وجودش مهم و ضروری است، مهارت شنیداری افراد است. یعنی این که بتوانیم در مکالمات با دیگران شنونده خوب و انعطاف پذیری باشیم. همدل بودن یکی از سرمایه های بسیار مهم هر ارتباطی است.
  • ارتباط چشمی نیز در ارتباط با دیگران می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. حفظ تعادل در تماس چشمی ما با دیگران هنگام مکالمه، کمک می کند این ارتباط گرم تر و صمیمی تر گردد. بنابراین سعی کنید نقش زبان بدن را در ارتباطات خود نادیده نگیرید.
  • چه اشکالی دارد در هنگام ارتباط با افراد اگر برایمان مقدور است کمک نماییم تا دیگران به اهداف و خواسته های خود نزدیک تر شوند. یا برعکس، ما از حمایت و مهارت های دیگران استفاده نموده و در جهت رسیدن به خواسته های خود بهره ببریم. قطعا در چنین رابطه هایی افراد از یکدیگر بیشتر قدردانی می کنند و همدیگر را بهتر می شناسند که این لازمه حیات هر رابطه ای است.

چکیده :

زندگی هر انسانی به ارتباطات او با دیگران پیوند خورده است. یعنی در ساده ترین کار ها تا سخت ترین و پیچیده ترین مسائل، نیاز به برقراری ارتباط درست و سالم با دیگران وجود دارد. بنابراین تاثیر برقراری روابط صحیح در زندگی برای هر انسانی، به وضوح مشخص می باشد. پس می توان گفت برقراری رابطه با دیگر افراد و تقویت نمودن آن از ملزومات زندگی هر انسانی است که به هیچ عنوان نمی توان از آن غافل بود. به عنوان کلام ‌آخر می گوییم که تصور انسان ها بدون برقراری هیچ نوع رابطه ای ، به هیچ عنوان نمی تواند امکان پذیر باشد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×