فروپاشی روانی یعنی چه و چه زمانی رخ می دهد؟
هنگامی که از نظر احساسی و عاطفی تحت فشار قرار می گیریم، استرس بسیار زیادی را تجربه می کنیم. دچار اضطراب می شویم و ممکن است دچار فروپاشی روانی گردیم.
فروپاشی روانی یعنی چه؟
گاهی اوقات در زندگی خود از نظر احساسی آن قدر تحت فشار قرار می گیریم که مضطرب می شویم. در چنین شرایطی ممکن است کنترل احساسات خود را از دست بدهیم و این امر تاثیر بسیار زیادی بر زندگی روزمره ما دارد. چنین دوره ای که دچار پریشانی شدید روحی و روانی هستیم، فروپاشی روانی است. شخصی که این مسئله را تجربه می کند، قادر به انجام فعالیت های زندگی روزمره خود نیست و نمی تواند مشکلات و مسائل را مدیریت کند.
در چنین شرایطی فرد ممکن است احساس انزوا می کند و حتی میلی به انجام دادن کار های روزانه خود ندارد. ممکن است که احساس افسردگی، ضعف، خستگی، خشم های غیر قابل کنترل، ترس و درماندگی را تجربه کند. حتی گاهی قادر به تشخیص خیال از واقعیت نیست و هر نوع یاد آوری از گذشته او را دگرگون می سازد. از نظر جسمی نیز ممکن است بی خوابی، تعریق، خستگی و حتی درد های عضلانی را تجربه نماید. در کنار این مقاله می توانید مقاله افزایش سلامت روانی را نیز مطالعه نمایید.
دلیل فروپاشی روانی چیست؟
قطعا دلایل مختلفی برای ایجاد فروپاشی روانی وجود دارد. برخی از آن ها را در ذیل مشاهده می کنیم:
- استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی
- نداشتن خواب با کیفیت و مناسب
- تجربه شکست های زیاد در زندگی حتی با وجود سعی و تلاش زیاد که باعث ایجاد احساس نا امیدی در فرد می گردد.
- وجود مشکلات شخصی
- تجربه جدایی و طلاق
- مبتلا شدن به اختلالات روانی
برخی از عوامل نیز وجود دارند که احتمال مبتلا شدن ما به حالت های فروپاشی روانی را افزایش می دهند. تجربه استرس های مداوم، وجود سابقه خانوادگی در خصوص اختلال های روانی، احساس نبود حمایت کافی از طرف خانواده و یا دیگران، وجود مشکلات مالی شدید و …
چگونه فروپاشی روانی را درمان کنیم؟
گاهی با تغییر سبک زندگی و همچنین مراقبت بیشتر از خود می توانیم شدت فروپاشی عصبی را در خود کاهش دهیم. ورزش کردن، خواب کافی و با کیفیت، انجام تکنیک هایی چون یوگا و مدیتیشن، اجتناب از الکل و مواد مخدر و … از مواردی هستند که به ما کمک می کنند تا کنترل بیشتری نسبت به احساسات خود داشته باشیم. قطعا مشورت کردن با یک مشاور و یا متخصص در این زمینه، به ما کمک می شود تا آسیب های کمتری را دریافت نماییم. ضمن این که می توانیم مدیریت افکار و احساسات خود را به خوبی در دست بگیریم.
چکیده:
در حقیقت وقتی شخصی دچار فروپاشی روانی می شود، دیگر قادر نیست که عملکرد عادی و نرمال داشته باشد. حتی گاهی برای انجام دادن ساده ترین کار های خود نیز دچار مشکل می شود. بنابراین این مسئله می تواند اثرات منفی بسیار جدی روی زندگی او داشته باشد. هر چند اکثر اوقات این وضعیت در فرد موقتی می باشد. اما عدم توجه به آن باعث می شود که فرد مشکلات جدی تری را در آینده تجربه نماید.
فاکتور های بسیار زیادی هستند که محرک این موضوع می شوند. اما مهم ترین آن ها فشار های روانی و استرس و اضطراب است که فرد در یک دوره طولانی آن را تجربه می کند. البته هستند افرادی که به صورت کاملا ناگهانی در یک شرایط استرس آور قرار می گیرند و همین امر باعث می شود که دچار فروپاشی روانی گردند. اما اگر کمی دقت کنیم مشاهده می کنیم که در همه این موارد وجود استرس است که برای همه افراد مشترک است. بنابراین اگر چنین احساسی را در خود تجربه می کنیم، بهتر است که آن را دست کم نگیریم و آن با مشاورین و متخصصین این امر در میان بگذاریم تا از دریافت آسیب های بیشتر به روان خود و زندگی مان جلوگیری نماییم.
دیدگاهها (0)