شهود چیست؟ چگونه آن را در خود تقویت نماییم؟
شهود در واقع یک حس درونی است که به دور از هر نوع منطق و قضاوت، در خصوص یک موضوع ما را به درست ترین مسیر هدایت می کند.
شهود یعنی چه ؟
دسترسی مستقیم به دانش ناخودآگاه ، حس درونی ، توانایی و قدرت پی بردن به چیزی بدون نیاز به استدلال های آگاهانه را شهود می گوییم. به بیان دیگر نوعی دانستن بدون علت ، تفکر و مفهوم سازی است. هنگامی که تلاش و منطق مغز به نظر بیهوده می رسد، آن وقت است که رشته های قدرتمند درونی ما ، درک حقیقت را بوسیله ضمیر ناخودآگاه و به صورت غریزی برایمان ممکن می سازند.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که پس از ورود به مکانی ، ناگهان احساس ناخوشایندی در شما بوجود آمده باشد؟ حتی دلیل این احساس را هم نمی دانید و فقط می دانید که عاقبت این ورود شما به آن جا خوش نیست. در واقع دلیل آن وجود شهود در شما است که وجود خطر یا هر چیز ناخوشایندی را از پیش به شما اعلام می کند.
تفکر شهودی چیست ؟
وقتی ما در مورد شهود توضیح می دهیم، در واقع چیزی را توصیف می کنیم که بوسیله غریزه ، احساسات یا به صورت طبیعی، یعنی بدون شواهد واقعی، درک یا باور شده است. به همین دلیل است که تفکر آگاهانه و یا عقل و فرایند های عقلانی ، نقش زیادی در آن نخواهند داشت. ولی این به این معنی نیست که تصمیم گیری های شهودی کاملا غیر منطقی هستند. بلکه منظور این است که انتخاب یک گزینه به طور مستقیم از طریق تفکر منطقی یا تفکر آگاهانه انجام نمی گردد. بنابراین می توان گفت این تصمیم گیری ها می توانند از تجربیات ، سبک زندگی ، باورها و ارزش های ما نیز سرچشمه بگیرند.
آیا می توانیم به شهود اعتماد کنیم؟
در دنیای منطقی و علمی امروزی تصور این است که عقل از شهود دقیق تر است و گوش دادن به صدای درون نباید جای استدلال منطقی و عقلی را بگیرد. اما تجربه نشان داده که آنها می توانند ما را به سمت مسیر درست تر هدایت نمایند. تصمیم هایی که با توجه به الهامات شهود ها گرفته می شوند، در اکثر موارد به اندازه تصمیم های گرفته شده مبتنی بر عقل، درست بوده و حتی معتبرتر از آن ها می باشند. ذهن ما در طول زندگی تجربیاتی را ثبت و ضبط می نماید. دور ترین خاطرات ما مربوطه به زمانی است که خردسال بوده ایم و موقعیت های خوب و بد بسیاری را تا به الان در زندگی تجربه کرده ایم. همه آن خاطرات در حافظه ما ثبت گردیده است، حتی اگر نتوانیم به وضوح آنها را به یاد بیاوریم.
به همین علت است که وقتی یک شخص خاص را می بینیم، در وهله اول احساس ناخوشایندی نسبت به او در ما ایجاد می گردد. در واقع بدون هیچ دلیل منطقی با خود می گوییم که او شخص قابل اعتمادی نمی باشد. دلیل این امر این است که ما قبلا با شخصی که همین ويژگی ها را داشته، معاشرت داشته ایم و خاطره ناخوشایندی از او در ذهن ما بوجود آمده است. در نتیجه تصمیمی که در خصوص معاشرت و اعتماد به او گرفته بودیم کاملا اشتباه از آب در آمده بود. حال شهود برای اعتماد کردن به شخص جدید که ویژگی های مشابه با شخص قبل را دارد، به ما هشدار می دهد.
شهود و روزمرگی ما :
شاید برایتان کمی عجیب باشد ولی ما در طول روز صدها کار کوچک یا بزرگ را با کمک گرفتن از طریق شهود انجام می دهیم. اما باید بدانیم که اعتماد کردن به صدای دل و الهامات، به این معنی نیست که هر بار شهود چیزی گفت قطعا درست می باشد. چیزی که در خصوص آن به عنوان شهود صحبت می کنیم ، غریزه اساسی بقا می باشد که ما به آن اجازه می دهیم خود را با شرایط سازگار سازد. پس می توان گفت مهارت ما در استفاده از شهود برای حل مسائل ، بر مبنای تصادف و شانس نمی باشد.
چکیده :
همه ما در زندگی خود وقت هایی است که باید تصمیم گیری کنیم و گاهی آن تصمیم گیری ما باید فورا انجام گیرد. در چنین شرایطی خیلی مهم است که این توانایی را داشته باشیم در ابتدا ذهن خود را آرام نماییم. سپس مسئله و مشکل را در ذهن خود مطرح کرده و منتظر جواب شهود بمانیم تا مسیر درست را به ما نشان دهد. در چنین مواقعی اگر امکان مراقبه داشته باشید حتما این کار انجام دهید و اگر امکان مراقبه برای شما وجود نداشت، چندین نفس آرام کشیده و منتظر راهنمایی شهود بمایند.
دیدگاهها (0)