بیماری هیستریک چیست ؟ علائم آن کدام است ؟
بیماری هیستریک چیست؟ در واقع احساسات و رفتار های غیر قابل کنترلی است که از فرد بروز داده می شود که برای شخص بیمار و حتی اطرافیان ناراحت کننده می باشد.
بیماری هیستریک چیست ؟
نوعی اختلال شخصیت که به صورت احساسات اغراق آمیز و غیر قابل کنترل بروز داده می شود. هنگامی که شخصی در یک وضعیت خاص به طرز غیرعادی و نامناسب احساساتی رفتار می نماید، او به عنوان شخص هیستری شناخته می شود. افرادی که دچار این اختلال هستند، احساسات آن ها به سرعت در حال تغییر است. می توان گفت به صراحت مشخص نیست که دلیل اصلی بیماری هیستریک چیست. اما چند عامل است که می تواند باعث ایجاد آن گردد. مثلا گاهی اوقات عوامل استرس زا ممکن است علت بروز این بیماری در شخص گردد. بیماری هیستریک زمینه ساز کاهش کیفیت زندگی برای افراد می باشد.
این بیماری انواع مختلفی دارد که عبارتند از :
- هیستری تبدیلی که عملکرد جسمانی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در این نوع بیماری شخص نسبت به صدمات جسمی وارده توجهی ندارد و حتی نسبت به آن احساس اضطراب نیز ندارد.
- هیستری تجزیه ای که معمولا روی حافظه فرد و ساختار شخصیت او تاثیر می گذارد. او از علائمی چون فراموشی ، ترس ، چند شخصیتی بودن و راه رفتن در خواب رنج می برد.
علائم شخص هیستریک چیست ؟
با توجه به تعریفی که از این بیماری داشتیم حال می پردازیم به این که نشانه ها و علائم این نوع اختلال چیست. قطعا علائم این اختلال در هر شخص با توجه به نوع بیماری و دلایل آن می تواند متفاوت باشد که عمده ترین آن عبارتند از :
- اضطراب
- تنگی نفس
- غش کردن
- اختلال در خواب
- آشفتگی
- عصبی بودن
- توهم
- طغیان های هیجانی
- تحریک پذیری زیاد
درمان بیماری هیستریک چگونه است ؟
- یکی از روش های درمان این اختلال، هیپنوتیزم است که از این روش در گذشته بیشتر استفاده می شد. ولی با گذشت زمان نحوه روند درمان این بیماری نیز تغییر نموده است.
- این بیماری به طور ناخود آگاه ارتباط زیادی با اضطراب و استرس دارد و میزان آن بر اثر تنش های روانی بوجود آمده شدت می یابد. روش های کنترل و کاهش استرس روشی است که می تواند این بیماری را درمان نماید.
- روش بعدی درمان که توسط روانکار صورت می گیرد، با بررسی زندگی گذشته شخص ، دلایل بوجود آمدن اختلال و آنالیز رفتاری به درمان بیماری می پردازد.
- دارو درمانی نیز روشی دیگر جهت درمان اختلال هیستری می باشد که مانند سایر بیماری های روانی ، قبل از تجویز دارو، ابتدا بیمار تحت درمان روان شناختی قرار می گیرد. اگر این روش کافی نبود، پزشک از دارو های ضد افسردگی و ضد اضطراب جهت کنترل رفتار های تنشی شخص استفاده می نماید.
چکیده :
در اختلال هیستریک ممکن است فرد علائم بیماری را داشته باشد، اما هیچ دلیل پزشکی برای آن وجود نداشته باشد. به عنوان مثال شخص بدون هیچ علت و یا صدمه دیدنی احساس فلجی می کند که باید گفت این اختلال در اصل در روان او وجود دارد نه جسم او. افراد هیستریک معمولا از اعتماد به نفس پایینی برخوردار بوده و دارای شخصیت وابسته ای هستند. آن ها نیاز به محبت و توجه بیشتری دارند و گاهی جهت جلب توجه دیگران، برخی حرکات نمایشی را از خود بروز می دهند. بنابراین به جای قضاوت کردن این افراد، بهتر است کمی آن ها را درک کنیم و بپذیریم که رفتارهای نامناسب آن ها به صورت عمد نبوده و ریشه در بیماری آن ها دارد. در واقع او نمی تواند هیجانات خود را به درستی بروز دهد و آن ها را به صورت علایم این بیماری از خود نشان می دهد.
دیدگاهها (0)