جرات یعنی چه ؟ چگونه آن را در خود تقویت کنیم ؟
آیا تاکنون پیش آمده که از ترس اینکه قضاوت شوید تن به کاری داده باشید که دوست نداشتید انجام دهید؟ چند بار برای نه گفتن دچار مشکل شده اید؟ واقعا چرا این طور است؟ پاسخ این است : چون جرات و شهامت نه گفتن و بیان نظر خود را نداشته اید.
معنی جرات و شهامت چیست ؟
ابراز احساسات ، عقاید و باورهای خود بصورت مودبانه و قاطعانه، در واقع همان جرات است. یعنی اینکه خواسته ها و احساسات خودمان را به علت کسب رضایت دیگران سرکوب ننماییم. به عنوان مثال شما به به فروشگاهی مراجعه می کنید و فروشنده باقیمانده پول شما را نداده و به جای آن و با تصمیم خود شکلاتی به شما می دهد. اما شما می دانید که به آن شکلات نیازی ندارید، بنابراین اعلام بی میلی شما جهت دریافت آن شکلات و درخواست قاطعانه باقیمانده پولتان، شهامت شما محسوب می شود.
دانستن این نکته مهم است که داشتن جرات و شهامت صرفا به معنی دفاع کردن به صورت قاطعانه از حقوق خواسته های خودمان است. در چنین شرایطی نه به کسی اجازه داده اید که مرزبندی های شما را زیر پا بگذارد و در مقاب شما نیز مرزبندی های او را زیر با نگذاشته اید.
چرا در زندگی جرات نداریم ؟
جرات یعنی اینکه از حرکت به سمت جلو شاید تردید داشته باشیم ولی با وجود اینکه می ترسیم باز به حرکت ادامه می دهیم. همچنین اگر ترسی در عملکرد و چهره ما وجود داشته باشد، اجازه ندهیم کسی متوجه آن شود. بنابراین معنی دیگر جرات یعنی قدرت مواجه با ترس ها و پیش رفتن به سمت جلو.
اگر در زندگی اهدافی را برای خود تعیین نموده اید، باید در راستای رسیدن به آنها پیش بروید و کار هایی را نیز انجام بدهید. حال انجام دادن آن کار ها ممکن است خطراتی را نیز به دنبال داشته باشد،. اما شما با آگاهی از آن خطر ها اگر از ویژگی جرات برخوردار باشید ، با قدرت هر چه بیشتر به سمت رسیدن به اهداف و موفقیت حرکت می کنید. هیچ شرایط دشوار و سختی وجود ندارد که در برابر انسان شجاع و با شهامت دوام بیاورد. زیرا این انسان، ترس و قدرت را در وجود خود دیده، پس هرگز از پا نمی افتد و تسلیم هیچ شخص و یا شرایطی نیز نمی گردد.
چگونه جرات را در خود تقویت نماییم ؟
- وقتی از چیزی می ترسید سعی کنید با آن رو به رو شوید تا قدرت غلبه کردن بر آن را بدست آورید. احساسات خود را قبل از اینکه پس بزنید، آن ها را بپذیرید و سعی کنید راهی بیابید تا بر آن غلبه نمایید.
- بپذیرید که شما هم انسان هستید، بنابراین می توانید آسیب پذیر باشید. اگر گاهی از زندگی آسیبی دریافت کرده ایم، این نشانه ضعف ما نیست. با این کار همدلی و عشق را در خود تقویت می کنیم و باعث می شود نگرانی های ما در زندگی کمتر و کمتر گردد.
- افکار ما سرنوشت ما را می سازند. افکار منفی را که در ذهن شما خطور می کنند، به چالش بکشید. اگر به آن ها پر و بال بدهید به راحتی شما را از پای در می آورند. در این زمان ذهن خود را به چالش کشیده و سعی کنید افکار مثبت را با آن ها جایگزین نمایید.
- نقاط مثبت خودتان را مرور کنید و به خود دائم یادآوری کنید که از ویژگی های مثبتی برخوردار هستید. با این کار اعتماد به نفس در شما افزایش می یابد.
- در رفتار و گفتار خود قاطعیت داشته باشید. بله درست است که گفتیم وجود ترس در انسان امری طبیعی است و ممکن است گاهی در رفتار او خلل ایجاد کند. اما باید این را یاد بگیریم که علی الرغم وجود تردید هایی که در ما وجود دارند، ویژگی جرات و شهامت نیز در ما هست. بنابراین همیشه قاطع باشید و سعی کنید ترس و تردید را در لحظه مدیریت نمایید.
- اجازه ندهید ترس باعث شود افرادی بتوانند به حقوق شما تجاوز کنند. پس به موقع از حق خود دفاع کنید تا کسی نتواند وجود شما را نادیده گرفته یا حق شما را ضایع نماید.
چکیده :
هنگامی که شما احساس ترس را تحت نظر دارید، آن احساس بر شما کنترل نخواهد داشت. هنگامی که ترس خود را شناختید، رفتار افرادی را که تجربه این موقعیت را داشتند و توانستند با موفقیت از آن عبور نمایند، بررسی کنید. با این کار خودتان را جای او می گذارید که او هم از این روزهای شما عبور کرده و با جرات مسیر را طی نموده تا به موفقیت رسیده است. با این کار انگیزه و قدرت جلو رفتن به سمت مسیر مورد نظر در شما افزایش می یابد.
دیدگاهها (0)