مهارت ارتباط موثر چه تاثیری در زندگی ما خواهد داشت؟
مهارتی که کیفیت زندگی ما را افزایش می دهد و در تمام جنبه های زندگی شخصی، شغلی و اجتماعی کاربردی است، مهارت ارتباط در افراد می باشد.
مهارت ارتباط موثر چیست؟
برقراری روابط سالم و درست با دیگران، مسئله بسیار مهم و حائز اهمیتی در زندگی می باشد. هر فردی می بایست بتواند ارتباط صحیح با خانواده، دوستان، محیط کار و افراد جامعه برقرار نماید تا بتواند در همه امور زندگی موفق باشد. قبلا در مقاله مهارت های اجتماعی، اهمیت این موضوع را در اجتماع برایتان شرح داده ایم. حال به طور کلی می خواهیم ببینیم که مهارت ارتباط چگونه در زندگی ما تاثیر گذار خواهد بود. مهارت های ارتباطی در واقع به معنی توانایی دریافت و انتقال اطلاعات به شکل موثر بین ما و دیگران می باشند که در بالا بردن کیفیت زندگی تاثیر بسیار زیادی دارند.
برای مثال توانایی خوب صحبت کردن و خوب شنیدن، همدل بودن، اعتماد سازی، داشتن اعتماد به نفس، توانایی ابراز احساسات به جا و درست، از نمونه های این مهارت ها هستند که تقویت آن ها به بهبود روابط ما با دیگران کمک به سزایی می نماید. در واقع ما با تقویت این مهارت ها، عزت نفس را نیز در خود افزایش می دهیم. برای یادگیری مبحث عزت نفس، می توانید دوره افزایش عزت نفس را از سایت تهیه کرده و از آن بهره ببرید.
چرا باید مهارت ارتباط را یاد بگیریم؟
اگر ما در روابط خود با دیگران به کیفیت آن اهمیتی ندهیم، قطعا به مرور زمان آن را دچار آسیب می کینم. در نهایت امکان تنها ماندن و ترد شدن ما نیز زیاد می گردد. به طور مثال در محیط های کاری و یا انجام کار های گروهی، اگر ما احترام متقابل را که یکی از مهم ترین اصول هر روابطی است، نتوانیم به جا آوریم، در آن کار شکست خورده یا از گروه ترد می شویم. زیرا ما وظیفه داریم که نسبت به یکدیگر احساس ارزش و احترام را القاء نماییم، در غیر این صورت امکان موفقیت کاهش می یابد.
برقراری ارتباط درست و سالم در واقع مانند ابزاری است که برای رسیدن ما به اهداف و توانمندی هایمان، عمل می کند. زیرا ارتباطی موفق است که در آن جلب اعتماد نسبت به دیگران، حرف اول را بزند. این اعتماد سازی به راحتی به دست نمی آید و لازمه آن داشتن مهارت ارتباطی و تلاش برای دستیابی به آن می باشد.
چگونه مهارت ارتباط را در خود تقویت کنیم؟
یکی از مهم ترین اصول حفظ هر روابطی هنر خوب گوش کردن است. این رفتار نشان دهنده درک کردن صحبت های طرف مقابل ما همراه با احساسات می باشد. در واقع ما با خوب گوش کردن به حرف های دیگران، به آن ها احساس ارزشمندی می دهیم که بهترین حالت برای ایجاد انگیزه در دیگران می باشد. نکته بعدی این است که تلاش کنیم همیشه هوشمندانه حرف بزنیم. زیرا مهم ترین ابزار ارتباط با دیگران، کلام است. بنابراین قدرت آن را دست کم نگیرید و سعی کنید همیشه سنجیده سخن بگویید.
زبان بدن یا همان ارتباط غیر کلامی نیز یکی از این مهارت ها می باشد که لازمه هر ارتباطی است. گاهی لازم است فقط لبخند بزنیم یا فقط با کمی اخم، دلخوری خود را نشان دهیم، بدون این که هیچ کلام منفی را بر زبان بیاوریم. ارتباط چشمی، لحن صدا، حرکت دست ها و … از دیگر مهارت های غیر کلامی هستند که می توان به جا و درست از آن ها استفاده نمود.
احساسات در یادگیری مهارت ارتباط با دیگران نقش مهمی خواهد داشت. این که بدانیم چگونه احساسات خودمان را هدایت کنیم و چه وقتی آن ها را کنترل نماییم، بسیار حائز اهمیت است. بنابراین بهتر است احساسات خود را بشناسیم و انتقال آن به دیگران را کاملا یاد بگیریم.
ارتباط موثر چگونه ارتباطی است؟؟
چکیده:
برای برقراری ارتباط موثر، همیشه سعی کنید مختصر و در عین حال مفید صحبت کنید. مثلا در جلسات رسمی این که بتوانید کوتاه حرف بزنید و اطلاعات کامل را به دیگران ارائه دهید، بسیار مهم است. حتی می توانید قبل از حضور در جلسه موارد قابل طرح خود را یادداشت کنید تا در جلسات بتوانید واضح و شفاف حرف بزنید.
در هنگام صحبت با دوستان نزدیک صحبت کردن به صورت زبان غیر رسمی هیچ اشکالی ندارد. ولی هنگام حرف زدن با مقام های بالاتر و یا سخنرانی در جلسات، بهتر است مراقب ادای شکل صحیح کلمات باشیم. چون باید مراقب باشیم که باعث برداشت های متفاوت دیگران نسبت به حرف های خود نشویم. به عنوان کلام آخر می گوییم که در برقرار ارتباط با دیگران سن و سال، جایگاه شخص و میزان صمیمی بودن خود با آن ها را نیز در نظر داشته باشید تا بتوانید روابطی صحیح و موثر با دیگران برقرار نمایید.
دیدگاهها (0)