کاریزما یعنی چه و چگونه آن را در خود تقویت کنیم؟
کاریزما را می توان در اصل یک ویژگی تلقی کرد. در واقع نوعی جذابیت و توانمندی در افراد که آنها را از دیگران متمایز می کند، به این دلیل که با این خصوصیت به راحتی دیگران را جذب خود کرده و روی آنان تاثیر می گذارند.
معنی کاریزما و کاریزماتیک :
کاریزما نوعی جاذبه درونی و قدرت جذب روابط ها است. نوعی خصوصیت فردی که از درون انسان بیرون می آید و اثر خود را روی انسانهای دیگر می گذارد. مطمئنا شما افرادی را دیده اید که به صورت ناخودآگاه به طرف آنها جذب می شوید. یا بعد از کمی صحبت کردن با آنها تاثیر به سزایی روی شما می گذارند. این تاثیر می تواند آنقدر قوی باشد که شما آن شخص را به عنوان الگوی خود قرار بدهید. یا حتما زمان هایی شده که بعد از معاشرت با برخی افراد با خود گفته ایم چقدر فلانی انرژی مثبت داشت و همواره دوست دارید به حرفهای رد و بدل شده با او فکر کنید، از او الهام بگیرید و مجددا به دیدن او رفته و معاشرت کنید.
تا اینجا متوجه شدیم که در اصل کاریزما یک صفت برای یک شخص است، حال به اشخاصی که دارای این صفت و ویژگی هستند و دیگران را به خود جذب می کنند و روی آنها اثرگذار هستند کاریزماتیک می گویند. ناگفته نماند که این ویژگی می تواند هم در مسیر مثبت قرار گیرد و هم در مسیر منفی. نکته مهم این است که شخص کاریزماتیک نیازی ندارد که حتما دارای مقام خاصی بوده تا بتواند روی دیگران تاثیر بگذارد. بلکه داشتن همین ویژگی برای اثر گذاری او روی دیگر افراد کافیست. کاریزماتیک بودن هیچ ارتباطی با ظاهر افراد ندارد و کاملا به رفتار و اخلاقیات شخص مربوط است که منجر به جذب شدن بقیه انسانها به سمت آنها می گردد. حال به راستی راز موفقیت اینگونه افراد در چیست؟
مثال برای افراد با شخصیت کاریزماتیک
اشخاصی مانند ناپلئون بناپارت و مادر ترزا یا مارگارت تاچر یا اپرا وینفری و یا نلسون ماندلا و آدولف هیتلر … جزء افراد کاریزماتیک جهان بودند. اما بعضی از آنها برای جهان کارهای ارزشمندی انجام دادند و الگو بسیاری از مردم شدند و برعکس بعضی از آنها جهان را به جهنم تبدیل کردند پس باید به کاریزما بودن جهت مثبت داد.پس شخصی کاریزماتیک میتواند جامعه را به سمت دوستی و محبت یا جنگ و نفرت سوق دهد.
ویژگی های افراد دارای کاریزما کدامند؟
۱- داشتن اعتماد به نفس بالا
۲- برقراری ارتباط چشمی مناسب با افراد دیگر
۳ -خونگرم بودن و برقراری ارتباط با دیگران
۴- داشتن مهارت بالا در جهت گوش دادن به صحبت های دیگران
۵- داشتن مهارت فن بیان در میان جمع
۶- انعطاف پذیری در روابط با دیگر افراد
۷- مهربان بودن و تحسین کردن دیگران
این افراد میتوانند برای دیگران الهام بخش باشند و معمولاً دارای روابط اجتماعی بالایی هستند. آنها مثل یک آهنربا هستند افراد و دوستان بسیاری را جذب میکنند و در عین حال فروتن هستند و برای اطرافیان و حتی زیر دستانشان ارزش و احترام قائل هستند و با دلسوزی و صداقت در کار پیش میروند.
جمله ای از رابرت هاوس: کاریزمای رهبر باعث میشود زیر دستانش هدف او را بسیار جدی بگیرند، از خود گذشتگی های مهمی انجام دهند، بالاتر و فراتر از ندای وظیفه شان عمل کنند.
چطور کاریزما را در خود تقویت کنیم ؟
اشخاص کاریزماتیک در هر شرایط، در حال یادگیری مطالب جدید هستند. دانش خودشان را در مورد مسایل اجتماعی ، سیاسی و روانشناسی و غیره به روز می کنند. در هر شرایطی توانایی اظهار نظر و گفتگو را خواهند داشت و این ویژگی، گفتگو با آنها را جذاب تر می کند. بنابراین معلومات خود را زیاد کرده و دایره لغات خود را افزایش دهید. قبل از حرف زدن خوب فکر کنید. حتی می توانید قبل از قرار گرفتن در جمع در خصوص موضوع مورد بحث تحقیق و تمرین کنید و با این کار توانایی سخنوری در شما تقویت می گردد و لحن شما هنگام گفتگو روان و شیوا شده و واضح تر و روان تر صحبت می کنید، در نتیجه در مقابل افراد تاثیر گذارتر می شوید. هنگام صحبت، استفاده صحیح از زبان بدن را دست کم نگیرید، صاف و محکم بایستید و هنگام راه رفتن با اطمینان قدم بردارید.
ظاهری آراسته و مرتب داشته باشید، بیشتر لبخند بزنید، مهربان باشید و سعی کنید مثبت اندیش بوده و ويژگی های مثبت افراد را با تحسین به آنها یاد آوری کنید. چون این خوش بینی شما است که دیگران را به سمت شما جذب می کند. خوش قول باشید حتی اگر دیگران سر قول های خود نماندند، این یکی از جذاب ترین ويژگی افراد کاریزماتیک است که به طرف مقابل اعتماد و اطمینان خاطر خاصی می دهد. مقاله ای در سایت Wikipedia در این رابطه است.
آیا میتوانم کاریزماتیک باشم؟؟
چکیده :
به عنوان کلام آخر باید بگوییم که کاریزما بودن یا شخصیت کاریزماتیک داشتن می تواند امری اکتسابی باشد. شما با یادگیری ویژگی های آنها و تمرین و تلاش می توانید به آن دست پیدا کنید و در نظر دیگران تاثیر گذار و جذاب تر از همیشه به نظر بیایید.
با تشکر – تیم هوشیاری
دیدگاهها (0)