ورشکستگی یعنی چه و از نظر روحی چه تاثیری روی افراد دارد ؟
وقتی شخصی نتواند تعهدات تجاری خود را عملی نماید، در واقع دچار ورشکستگی شده است. اما در واقع باید دید این چالش چه تاثیری در روح و روان فرد می گذارد ؟
ورشکستگی یعنی چه ؟
گاهی اوقات مشکلات اقتصادی یا عدم مدیریت درست در کار ، باعث ایجاد ورشکستگی می گردد. یعنی شخص دیگر قادر به پرداخت بدهی و دیون خود نیست. در واقع او دیگر نمی تواند تعهدات خود را نسبت به دیگران را پرداخت نماید.
دلایل ایجاد ورشکستگی چیست؟
عواملی چون بازاریابی ضعیف ، نداشتن سرمایه کافی ، نداشتن برنامه ریزی درست باعث ورشکستگی می گردند. اما در کنار این ها، عواملی همچون نداشتن انعطاف پذیری ، خود بزرگ بینی ، فشار ناشی از شکست های قبلی ، نداشتن اعتماد به نفس ، عدم تمرکز و … نیز هستند که می توانند به کسب و کار شما لطمه زده و شما را به سمت ورشکستگی پیش ببرند.
ورشکسته شدن چه مشکلات روحی را برای افراد به دنبال دارد؟
- اولین مورد استرس است که خود آن باعث بوجود آمدن کم خوابی، از دست دادن تمرکز و یک سری نگرانی های آزار دهنده شوند.
- ترس و وحشت بوجود آمده ناشی از ورشکستگی که باعث بوجود آمدن علائمی چون تپش قلب ، تنگی نفس ، لرزش دست و بدن ، سردرد و … گردد.
- به همراه ورشکستگی و افت شرایط اقتصادی، خشمی در این افراد ایجاد می شود که باعث پایین آمدن صبر و تحمل آن ها می شود. این مسئله نیز عواقب ناشی از خود را همچون طلاق و یا فروپاشی خانواده در پی دارد.
- بیماری افسردگی نیز در نتیجه نا امیدی و عدم اعتماد به نفس ناشی از ورشکستگی در شخص بوجود می آید. همچنین در پی آن علائمی چون بی اشتهایی ، مصرف الکل و یا مواد مخدر و از این قبیل رفتارها در شخص می تواند ظاهر گردد.
برای جلوگیری از مشکلات روحی ناشی از ورشکستگی چه کنیم ؟
معمولا بعد ار ورشکستگی ، مواجه با ترس ناشی از آن و بازخورد های منفی از دیگران ، فروپاشی خانواده و … باعث کاهش اعتماد به نفس شخص شده و مشکلاتی برای او به وجود می آورد.
نقش اطرافیان در اعتماد کردن دوباره به شخص ورشکسته تا حدودی می تواند او را از افسردگی جدا کرده و به زندگی عادی خود برگرداند. در اینجا اعضای خانواده و دوستان نقش مهمی می توانند داشته باشند. اگر آنها او را در این مسیر تنها نگذارند و همچنان کنار او مانده و به او یاری رسانند تا گره ای از این کلاف بهم ریخته باز شود ، در نهایت فرد ورشکسته آسیب کمتری از نظر روحی دریافت می نماید.
امید به آینده را نباید از دست داد و این را فراموش نکنیم که روزهای سخت و تلخ موقت و گذرا هستند. داشتن این امیدواری که به زودی مشکلات حل شده و روزهای خوب در راه هستند، کمک زیادی به بهبود شرایط روحی ما می کند. درس گرفتن از شکست را فراموش نکنیم و به آن به عنوان یک تجربه نگاه کنیم . با این کار تا حدودی می توانیم از نگرانی های بوجود آمده در خود بکاهیم.
سرزنش کردن خود را کنار گذاشته و با قدرت بیشتری سعی در جبران گذشته نماییم. این را در نظر داشته باشیم که با وقوع ورشکستگی، زندگی ما به پایان نرسیده و هیچ وقت برای شروع دوباره دیر نیست. پس لازم است با انرژی مضاعف و بیشتر ، به سمت آینده ای روشن قدم برداریم.
چکیده :
معمولا افراد ورشکسته بعد از این اتفاق تمایلی به صحبت کردن ندارند و دچار سکوت طولانی مدت می گردند تا چاره ای برای رفع مشکلات خود بیابند. سعی کنیم آنها را به صحبت کردن ترغیب کرده و پیشنهاد استفاده از کمک یک روانشناس یا پزشک را بدهیم تا آنها کمک کنند شخص ورشکسته آسیب کمتری دریافت نماید.
هنگامی که شما یک کسب و کار را راه اندازی کرده و آن را اداره می کنید ، این امکان وجود دارد که در بخش هایی از آن مهارت کافی نداشته باشید. بنابراین ضروری است شما به دنبال راه ها و یا افرادی باشید که تخصص و تبحر لازم را در زمینه فعالیت مورد نظر دارند ، نظیر منتور که قبلا نیز توضیح داده بودیم ، تا بتوانند مسیر رو به پیشرفت را برای شما هموار تر و آسان بسازند.
دیدگاهها (0)