😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

توانایی تصمیم گیری را چگونه تقویت کنیم؟

توانایی تصمیم گیری

یکی از مهم ترین مهارت های هر فردی در زندگی، توانایی تصمیم گیری او می باشد. در این مقاله به مفهوم و اهمیت این مسئله می پردازیم.

توانایی تصمیم گیری یعنی چه؟

بارها اتفاق افتاده است که در زندگی شخصی و یا شغلی خود، مجبور به تصمیم گیری هستیم. بنابراین مهارت و یا توانایی تصمیم گیری به ما کمک می کند تا بین دو یا چند گزینه، بتوانیم بهترین گزینه را انتخاب نماییم. در حقیقت این مهارت، به نوعی همان مهارت حل مسئله نیز می باشد. یعنی این که بتوانیم همه شرایط را بسنجیم تا درست ترین انتخاب را داشته باشیم. معمولا تصمیم هایی را که می گیریم، بر اساس استدلال هایی که داریم و یا توسط شهود ما صورت می گیرد. گاهی نیز به صورت ترکیب این دو مورد با هم تصمیم گیری خواهیم داشت. در کنار این مقاله می توانید مقاله عدم تصمیم گیری را نیز مطالعه نموده و از آن بهره ببرید.

توانایی تصمیم گیری یعنی چه؟
توانایی تصمیم گیری یعنی چه؟

چگونه توانایی تصمیم گیری را در خود تقویت کنیم؟

یکی از مهم ترین بخش های تصمیم گیری، توانایی حل مسئله می باشد. مثلا هنگامی که در شرایط سخت قرار می گیریم، معمولا یک یا چند راه برای حل مشکل موجود، پیش رو خواهیم داشت. در این حالت باید بهترین و درست ترین گزینه را انتخاب نماییم. مهارت حل مسئله، به ما کمک می کند تا این اتفاق به بهترین شکل ممکن صورت گیرد. برای این کار باید یک نگاه منطقی و درستی روی مسائل داشت. حتی گاهی می توان به وسیله تصویر سازی ذهنی، شرایط های مختلف را در نظر گرفت و بررسی نمود.

برای اخذ درست ترین تصمیم، لازم است مزایا و معایب مسائل را به خوبی درک کنیم. در کنار آن باید بتوانیم اطلاعات خود را کامل کنیم. داده ها را به درستی جمع آوری نماییم تا بتوانیم بهترین تحلیل را در مورد موضوعات پیش آمده داشته باشیم. اما گاهی با توجه به تجارب خود در گذشته، می توانیم مهارت تصمیم گیری را در خود بهبود بخشیم. یعنی این که اقدامات پیش رو را در نظر داشته باشیم و در آخر گزینه ای را مد نظر قرار دهیم که از بقیه گزینه ها منطقی تر به نظر می رسد.

توانایی رهبری، یکی دیگر از عواملی است که کمک می کند تا بهترین تصمیم گیری را داشته باشیم. برای این کار باید بتوانیم تیم سازی درستی داشته باشیم. ضمن این که با اعضای تیم نیز روابط قابل قبولی برقرار نماییم. پس لازم است که با تک تک اعضا در گروه رابطه موثری شکل بدهیم. همه افراد گروه را به خوبی بشناسیم و خصوصیات آن ها را بدانیم. در نهایت گروه را به طرف اهداف تعیین شده، هدایت نماییم.

نقش هوش احساسی در توانایی تصمیم گیری چیست؟

هوش احساسی یعنی این که ما از احساسات خود با خبر هستیم. در نهایت می توانیم از آن ها به بهترین شکل ممکن و آگاهانه، بهره ببریم. احساسات ما راه حل هایی را به ما الهام می نمایند و کمک می کنند که در کنار استدلال هایی که داشته ایم، درست تریم تصمیم گیری را داشته باشیم. بنابراین هوش احساسی، ما را در رسیدن به اهدافمان یاری می رساند و کمک می کند تا اشتباه و عجولانه تصمیم گیری ننماییم.

نقش مدیریت زمان در تصمیم گیری:

یکی از مهم ترین عواملی که در توانایی تصمیم گیری های ما نقش دارد، مهارت مدیریت زمان است. زیرا گاهی ما فرصت زیادی برای تصمیم گیری نداریم و مجبور هستیم در مدت زمان کوتاهی، درست ترین تصمیم گیری را داشته باشیم. بنابراین استفاده از تکنیک های مدیریت زمان کمک می کند تا برنامه ای منظم برای تصمیم گیری های خود داشته باشیم. در آخر نیز در مدت زمان کوتاهی، منطقی ترین تصمیم را اخذ نماییم.

چکیده:

ما تمام تلاش خود را برای تصمیم گیری بهتر خود به کار می بریم. تلاش می کنیم که این مهارت را در خود تقویت کنیم و بهترین تصمیم گیری ها را در زندگی خود داشته باشیم. مهم نیست که برخی عوامل درونی و یا بیرونی، نتیجه تصمیم گیری های ما را تغییر دهند. مهم این است که احساس رضایت ما نسبت به انتخابی که داشته ایم، وجود داشته باشد. بنابراین با داشتن اهداف خود در زندگی و انجام برنامه ریزی درست برای آن ها می توانیم این امر را برای خود ممکن سازیم.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×