مهرطلبی یعنی چه و ریشه آن از کجاست؟
اختلال مهرطلبی یکی از اختلال های شخصیتی است که برخی از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. در این مقاله با این موضوع و دلایل ایجاد آن، با ما همراه باشید.
مهرطلبی چیست؟
فردی که شخصیتی مهرطلب دارد، دائما به دنبال جلب محبت دیگران نسبت به خود است. او حتی از خواسته های خود می گذرد و حاضر است بر خلاف میل باطنی خودش عمل کند. بنابراین دست به انجام هر عملی می زند تا بتواند تایید دیگران را دریافت نماید. این نوع رفتار او به مرور زمان باعث احساس خستگی و اضطراب می گردد. او استرس زیادی را تجربه می کند و این مسئله در زندگی شخصی او تاثیر منفی خواهد داشت. حتی ممکن است که روابط اجتماعی فرد نیز تحت تاثیر این مسئله قرار بگیرد و نتواند در جامعه موفق ظاهر گردد.
ویژگی افراد مهرطلب چیست؟
افرادی که ویژگی مهرطلبی دارند، به شدت نگران هستند که توسط افراد دیگر طرد شوند و یا از دیگران انتقاد شنوند. این ترس همیشه همراه آن ها است و باعث می شود که دائما تلاش کنند تا بقیه را نسبت به خود راضی نگاه دارند. این افراد یکی از مشکلات بزرگی که با آن دست و پنجه نرم می کنند، این است که توانایی نه گفتن را ندارند. آن ها به دلیل هراس از نارضایتی دیگران، حتی اگر قادر به انجام کاری نباشند، متعهد می شوند که آن را انجام دهند.
افراد مهر طلب همواره دنبال تحسین و تایید دیگران هستند. زیرا اگر تایید نشوند، احساس نارضایتی و بی ارزشی نسبت به خود دارند. آن ها حتی نیاز های خود را نادیده می گیرند تا محبت دیگران را جلب نمایند.
ریشه مهرطلبی از کجا نشات می گیرد؟
یکی از بزرگ ترین ریشه های این افراد، به دوران خردسالی آن ها بر می گردد. در خانواده های این افراد معمولا عشق و محبت، به شکل مشروط داده می شده است. آن ها این باور را پیدا نموده اند که برای دریافت محبت از دیگران باید آن ها را همیشه راضی نگه دارند. بنابراین این ویژگی رفتاری باعث می شود که در سنین بالاتر رفتار های مهرطلب بودن را داشته باشند.
اغلب افرادی که از عزت نفسی پایینی بر خوردار هستند ممکن است که به دنبال کسب محبت و تایید از دیگران باشند. با این کار احساس ارزشمندی بیشتری می کنند. آن ها معتقد هستند که بدون دریافت تایید از دیگران، ارزش شخصی شان کاهش می یابد. ترس از شنیدن انتقاد دارند و همیشه در تلاش هستند که دیگران را راضی نگه دارند. برای درک بهتر این مطلب می توانید دوره افزایش عزت نفس را از سایت تهیه نموده و از آن بهره ببرید.
افرادی که وابستگی عاطفی زیادی به دیگران دارند، بیشتر از بقیه در معرض انجام رفتار مهر طلبانه قرار می گیرند. زیرا این وابستگی ها باعث می شود که این احساس را داشته باشد که برای بر قراری و حفظ روابط سالم، بایستی همواره رضایت دیگران را کسب نماید. البته باز هم اگر به دنبال ریشه وابستگی های عاطفی هر فردی بگردیم، به تجربه های خردسالی او خواهیم رسید.
چکیده:
رفتار های مهرطلبی می تواند عوارض بسیار زیادی را روی زندگی فرد داشته باشد. فرسودگی روانی، برقراری رابطه های نا سالم، احساس نارضایتی نسبت به خود، فراموشی هویت فردی و … از جمله عوارض منفی این ویژگی شخصیتی می باشند. بنابراین اگر در خود نشانه های این ویژگی را مشاهده می کنیم، لازم است که با یک مشاور و یا متخصص در این زمینه مشورت نماییم. مهم ترین کاری که یک روانشناس در این خصوص انجام می دهد این است که ریشه مهرطلبی را پیدا کرده و کمک می کند تا فرد عزت نفس خود را باز یابد. قطعا زندگی بعد از درمان می تواند لذت بخش باشد و تجربه زندگی شاد تری را برای شخص به همراه داشته باشد.
دیدگاهها (0)