کمبود اعتماد به نفس را چگونه افزایش دهیم؟
چرا برخی از افراد از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند؟ آیا می توانیم این مسئله را در خود بهبود ببخشیم؟ در این مقاله با موضوع کمبود اعتماد به نفس با ما همراه باشید.
نشانه های کمبود اعتماد به نفس چیست؟
معمولا از اولین نشانه های کمبود اعتماد به نفس در افراد، فراری بودن از جمع می باشد. یعنی آن ها تلاش می کنند تا جایی که امکان داشته باشد، در جمع حضور پیدا نکنند. اگر هم بنا به دلایلی مجبور به حضور در جمع شوند، سعی می کنند که از دیگران دور تر بمانند. زیرا آن ها توانایی بر قراری ارتباط با دیگران را ندارند. حتی اگر بخواهند که با کسی ارتباط بر قرار کنند، اما این توانایی در آن ها وجود ندارد. زیرا آن ها از این که در این مسئله پیش قدم شوند، هراس دارند. در حقیقت این رفتار آن ها اکثر اوقات باعث می شود که دیگران آن ها را افرادی منزوی تلقی کنند و یا از آن ها برنجند.
یکی دیگر ار نشانه های عدم اعتماد به نفس، عدم توانایی در ابراز نظرات می باشد. شخصی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است، قدرت ارائه نظر و یا مخالفت کردن را ندارد. بیان نمودن نظر واقعی برای آن ها دشوار است. زیرا احساس می کنند با این کار ممکن است توجه ها به سمت آن ها جلب گردد. بنابراین ترجیح می دهند، که از ابراز نظر خود صرفه نظر کنند. این افراد حتی از تعریف و تمجید در خصوص خود نیز احساس خوبی ندارند و حتی از این مسئله فرار می کنند.
افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، نسبت به تغییر در زندگی خود هراس دارند. یعنی تا جایی که امکان داشته باشد، از شرایطی که برای آن ها تغییر به همراه داشته باشد، فرار می کنند. همین امر باعث می شوند که در زندگی خود کمتر ریسک کرده و درصد موفقیت شان در زندگی را کاهش می دهند. در کنار این مقاله شما می توانید دوره افزایش عزت نفس را نیز از سایت تهیه نموده و از آن بهره ببرید.
ارتباط کمال گرایی با کمبود اعتماد به نفس:
کمال گرایی یک ویژگی است که باعث می شود یک شخص برای شروع هر کاری، استاندارد هایی را تعیین می کند که دور از دسترس هستند. یعنی گاهی این ویژگی، به مانند یک مانع در مقابل او قرار می گیرد تا نتواند پله های ترقی و پیشرفت را طی نماید. افرادی که بیش از اندازه کمال گرا هستند، شدیدا منتظر تایید دیگران هستند. آن ها به شدت از انتقاد می ترسند. بنابراین ترجیح می دهند، کاری را شروع نکنند تا مبادا مورد قضاوت دیگران قرار گیرند. در حقیقت این افراد آن قدر از خود توقع درست عمل کردن را از خود دارند که عملا هیچ کاری را آغاز نمی کنند.
کمبود اعتماد به نفس را چگونه افزایش دهیم؟
میزان اعتماد به نفس هر شخصی با میزان موفقیت او در زندگی اش ارتباط مستقیمی دارد. گاهی اوقات ما برای خودمان مرز هایی را تعیین می کنیم که به مانند سدی در برابر موفقیت ما عمل می کنند. گاهی هم شاید خود را لایق پیشرفت نمی دانیم. در حقیقت احساسی به نام خود ارزشمندی نداریم. زیرا افرادی که اعتماد به نفس کافی دارند، معمولا روی رفتار و عملکردشان تسلط کافی دارند. ضمن این که روی نقاط قوت خود تمرکز می کنند و با شنیدن انتقاد های دیگران، واکنش های منفی نشان نمی دهند.
اصلا نیازی نیست که برای شروع یک فعالیت همه چیز برای ما مهیا باشد. گاهی برخی عوامل تاثیر گذار در موفقیت، در میانه مسیر و با تلاش ما ظاهر می گردند. در حقیقت اگر گاهی در زندگی خود با شکست هایی نیز رو به رو گشتیم، بهتر است نا امید نشویم و از آن به عنوان یک تجربه بهره بگیریم. بنابراین گاهی تحمل شرایط نامطلوب، باعث می شود ما در نهایت طعم موفقیت را بچشیم. فقط کافی است در وسط مسیر، انگیزه خود را از دست ندهیم و با تمرکز بیشتر روی عملکرد خود به سمت پیشرفت و موفقیت پیش برویم.
چکیده:
افرادی که مغرور هستند، با افرادی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند، تفاوت دارند. زیرا میزان اعتماد به نفس در افراد نیز به اندازه کافی و متناسب، قابل قبول است. اما گاهی در برخی افراد مشاهده می کنیم که آن ها دچار غرور بی جا و خود بزرگ بینی می شوند. در صورتی که اعتماد به نفس یعنی باور خودمان. حتی اگر گاهی مورد نقد درست قرار گرفتیم، آن را می پذیریم و سعی در بهبود آن داریم. اما زمانی که ما می خواهیم خود را به دیگران ثابت کنیم، آن وقت است که دچار غرور شده ایم. زیرا دائما به این فکر می کنیم که چگونه به دیگران ثابت کنیم که ما از آن ها بهتر هستیم.
دیدگاهها (0)