😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

مهارت های فراشناختی را چگونه تقویت کنیم؟

مهارت های فراشناختی

یکی از مواردی که در تفکر و یادگیری بسیار تاثیر گذار است، مهارت های فراشناختی است. در این مقاله با این موضوع با ما همراه باشید.

مهارت های فراشناختی چیست؟

این مهارت ها به افراد کمک می کند تا بتوانند اطلاعات مختلف را به طریق بازشناسی، پردازش نموده و آن ها را حفظ نمایند. با تقویت مهارت های فراشناختی در حقیقت می توانیم، اطلاعات را به روش های موثر تری در ذهن نگه داریم. ضمن این که در یادگیری مسائل مختلف و مقوله حل مسئله هم بسیار تاثیر گذار می باشد. این مهارت ها در واقع از دوران کودکی افراد شروع به رشد کرده و به آن ها در یادگیری کمک خواهد کرد.

معمولا این مهارت ها ابتدا باید طبق یک برنامه ریزی دقیق قرار بگیرند. یعنی این که فرد چه چیز هایی را می خواهد بیاموزد و طبق آن برای آن ها برنامه آماده می گردد. سپس در هنگام فرآیند یادگیری، نظارت کامل باید برقرار باشد. در آخر نیز مرحله ارزیابی صورت می گیرد. در کنار این مقاله می توانید مقاله پرورش مهارت را نیز مطالعه نمایید.

مهارت های فراشناختی چیست؟
مهارت های فراشناختی چیست؟

برخی از مهارت های فراشناختی:

  • تعیین هدف که باعث ایجاد هدف گذاری در فرد می گردد. ضمن این که یک برنامه زمان بندی مناسب نیز برای تحقق اهداف خود خواهد داشت.
  • جهت گیری وظایف که باعث می شود فرد مسئولیت های خودش را بهتر بشناسد و روی آن تمرکز نماید.
  • برنامه ریزی که به فرد کمک می کند تا بداند چه چیزی را در چه مدت باید یاد بگیرد. در حقیقت به او این امکان را می دهد که پایه ای قدرتمند جهت یاد گیری و حفظ آن چه که می خواهد ایجاد کند.
  • خود ارزیابی نیز مهارتی است که به فرد این امکان را می دهد تا به تجارب خود در فرآیند یادگیری نگاه کند. ضمن این که او می تواند نقاط ضعف و مثبت خود را شناسایی نماید.
  • حل مسئله نیز یکی دیگر از مهارت های فراشناختی است که فرد می تواند توانایی حل مسائل مختلف را به دست آورد.
  • مهارت تمرکز که باعث می شود فرد روی کاری که انجام می دهد تمرکز داشته باشد.
  • خود اصلاحی نیز یکی دیگر از این نوع مهارت ها است. زیرا باعث می شود فرد توانایی های خود را مورد بررسی قرار داده و خطا های خود را بهبود بخشد.

چگونه مهارت های فراشناختی را در خود تقویت کنیم؟

برای این کار لازم است که بدانیم چگونه به صورت موثر تر یاد بگیریم. بنابراین سبک یادگیری خود را طبق آن برنامه ریزی می کنیم. سبک های یادگیری عبارتند از یادگیری بصری، یادگیری کلامی، یادگیری انفرادی، یادگیری شنیداری و … همچنین با پیدا کردن معانی عمیق تر به هنگام خواندن مطالب می توانیم این موضوع را در خود بهبود بخشیم. مثلا برخی افراد به هنگام مطالعه یادداشت برداری می کنند. یا این که بعد از پایان مطالعه خود را به چالش بکشیم و ببینیم که تا چه حد برای مطالبی که آموخته ایم، استدلال خواهیم داشت.

محیط مطالعه بسیار مهم می باشد. افراد مختلف در مکان های متفاوتی مطالعه می کنند و از آن لذت می برند. برخی از افراد هنگام مطالعه، به موسیقی گوش می کنند. اما برخی دیگر مکان های ساکت و آرام را می پسندند. بنابراین انتخاب مکان ایده آل برای یادگیری بسیار حائز اهمیت است.

چکیده:

این مهارت ها دارای اهمیت هستند، زیرا به شخص کمک می کنند تا بتواند فرآیند های یادگیری را بهتر درک نماید. ضمن این که فرآیند یادگیری در او موثر تر صورت می گیرد. یعنی اطلاعات را با سرعت بیشتری یاد گرفته و حفظ می کند. مهارت های فراشناختی، طیف وسیعی از ویژگی ها را دارد و باعث می شود شخص وظایف خود را بشناسد. چالش ها را از میان ببرد و به آن ها رسیدگی کند. ضمن این که می تواند موفقیت خود را ارزیابی نماید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×