روابط پایدار چگونه روابطی است؟
رابطه ای اعتماد در آن حرف اول را می زند و هیچ لغزشی در آن وجود نخواهد داشت، یکی از تعاریف روابط پایدار می باشد. در این مقاله به معنی و چگونگی آن می پردازیم.
روابط پایدار چیست؟
به طور کلی روابطی که اعتماد، پایه و اساس آن باشد و به دور از هر گونه شکی باشد، روابط پایدار می باشد. یعنی طرفین رابطه به یکدیگر اعتماد کاملی دارند و در واقع رابطه سالمی را تجربه می کنند. نکته مهم این است که هر دو طرف در این ارتباط، برای یکدیگر احترام قائل هستند و قوانین و قاعده رابطه خود را به خوبی می دانند. در کنار این مقاله می توانید مقاله روانشناسی روابط را نیز مطالعه نمایید.
نشانه های روابط پایدار کدامند؟
در روابط پایدار، طرفین مرز های سالم خود را دارند و به آن احترام می گذارند. روابطی دوستانه بین آن ها برقرار است و در مورد همه مسائل با یکدیگر صحبت می کنند. عشق و محبت، میان آن ها حرف اول رابطه را می زند و این مسئله دقیقا دو طرفه می باشد. زیرا اگر عشق بین آن ها یک طرفه باشد و از طرف مقابل پاسخی دریافت نگردد، رابطه به سمت سردی و لغزش پیش خواهد رفت.
طرفین رابطه، مسئولیت های مربوط به خود را دارند و تمام بار زندگی به دوش یک نفر نیست. آن ها در تمام امور زندگی با یکدیگر مشورت و تصمیم گیری می کنند. قطعا گاهی اختلاف نظر هایی نیز بین آن ها وجود دارد. اما نکته مهم این است که بتوانند با یکدیگر گفتگو کنند و با هم فکری هم درست ترین تصمیم را بگیرند. زیرا آن ها هدف مشترکی دارند و طبق آن زندگی شان را پیش می برند. رابطه ای موفق است که طرفین رابطه، به خوبی یکدیگر را بشناسند و از نیاز های هم آگاه باشند. در واقع به شناخت کاملی از یکدیگر رسیده باشند. این گونه است که هر دو طرف احساس امنیت و آرامش می کنند. در کنار این مقاله می توانید مقاله روابط بین فردی را نیز مطالعه نمایید.
تعهد در روابط پایدار چه نقشی دارد؟
زمانی رابطه بین دو نفر به پایداری می رسد که هر دو نفر آن ها به یک تعهد مشترک در روابط خود رسیده باشند. اگر تعهد در رابطه وجود نداشته باشد، آن ارتباط با کوچکترین مشکلی از هم پاشیده می شود. بنابراین تعهد عمیق بین طرفین می تواند باعث حفظ آن رابطه گردد. در حقیقت تعهد به معنی قبول مسئولیت در جهت حفظ و تقویت آن رابطه می باشد. همچنین پذیرش مشکلات رابطه و تلاش نمودن در جهت حل آن ها. رابطه ای که در آن تعهد وجود دارد، هدفمند می گردد. زیرا مسیر رابطه مشخص شده است و طرفین زوایای مختلف آن را می دانند. در نهایت این مسئله باعث می شود رابطه در جهت مثبت گسترش یابد.
برای داشتن روابط پایدار چه کنیم؟
- طرفین یکدیگر را قبول داشته باشند.
- به یکدیگر احترام بگذارند.
- تعهد در رابطه وجود داشته باشد.
- به رشد و ترقی یکدیگر کمک کنند.
- اولویت آن ها در زندگی یکدیگر و رابطه بین آن ها باشد.
- با یکدیگر همدل باشند.
- اعتماد کامل بین آن ها برقرار باشد.
- به موقع و به جا از یکدیگر قدر دانی کنند.
- …
چکیده:
طبیعی است که در هر زندگی مشترکی، مشکلاتی نیز وجود داشته باشد. کمتر دیده ایم که در رابطه ای مشکلاتی به وجود نیاید. اما مهم این است که برای حفظ رابطه و بهبود کیفیت آن تلاش شود. اگر گاهی مشاهده می کنیم که رابطه ما به خوبی پیش نمی رود، بهتر است با مشاورین و متخصصین این امر مشورت کنیم. زیرا ممکن است با یادگیری نکاتی کوچک، اما مهم، آن رابطه حفظ گردد. بنابراین با دیدن کوچکترین مشکلی در رابطه، نا امید نشویم و تلاش خود را برای حفظ و سلامت آن رابطه انجام دهیم.
دیدگاهها (0)