😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

مدیریت استرس چیست و چگونه امکان پذیر است؟

مدیریت استرس

به طور کلی استرس زیاد کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مقاله به چگونگی مدیریت استرس خواهیم پرداخت.

بهترین روش مدیریت استرس

برای تماشا لطفا با IP ایران وارد نشوید.

مدیریت استرس یعنی چه؟

استرس بیش از اندازه می تواند منجر به از دست دادن انگیزه، اختلال خواب و گاهی خشم و بد اخلاقی در افراد گردد. بنابراین مدیریت استرس و نحوه کنترل آن برای افراد ضروری است. زیرا این گونه کیفیت زندگی اش پایین آمده و زندگی او دچار آشفتگی می گردد. البته میزان استرس در افراد متفاوت است. برخی افراد زودتر از دیگران دچار استرس می گردند و میزان آن نیز برایشان بیشتر است.

در مقاله کاهش استرس گفته بودیم که استرس گاهی زود گذر است و این امری طبیعی است. اما گاهی به شکل مزمن بروز می کند و می تواند تاثیر مخربی روی افراد و زندگی شان داشته باشد. بنابراین مهم است که دلایل استرس های خفیف را پیدا کرده و به آن ها رسیدگی شود تا به استرس های شدید و مزمن دچار نگردیم.

عوامل تاثیر گذار در استرس کدامند و چرا باید مدیریت استرس را بدانیم؟

عوامل بسیار زیادی در ایجاد استرس نقش دارند. مهاجرت، شرایط شغلی، شرایط زندگی و ویژگی های شخصیتی افراد، از دست دادن عزیزان، طلاق و … برخی از مهم ترین عوامل ایجاد استرس در افراد هستند. پس می توان گفت، علت ایجاد استرس در اشخاص متفاوت می باشد. بنابراین نیاز است که ابتدا دلیل به وجود آمدن استرس مشخص گردد. برای یافتن ریشه استرس، بهتر است که تمام مواردی را که احساس می کنیم ما را مضطرب می سازند را یادداشت کنیم. این گونه می توانیم به مرور زمان به علل ایجاد آن پی ببریم.

برخی از افراد هستند که حساسیت آن ها برای مضطرب شدن بیشتر از بقیه می باشد. در حالی که شخص دیگری در همان شرایط خیلی عادی برخورد کرده و به حل مسائل موجود می پردازد. پس نیاز است که به بررسی دلایل و درمان آن بپردازیم. زیرا استرس می تواند علاوه بر بیماری های روحی، منجر به بیماری های جسمی مانند بیماری های قلبی نیز گردد.

چرا باید مدیریت استرس را بدانیم؟
عوامل تاثیر گذار در استرس کدامند و چرا باید مدیریت استرس را بدانیم؟

وقتی استرس داریم چه کار کنیم؟

مهم ترین اقدام ما می تواند دور شدن از مکانی باشد که ما را دچار استرس می کند. قدم بعدی انجام پیاده روی و داشتن تحرک بدنی است. با این کار گردش خون در ما افزایش می یابد و در نهایت میزان استرس کاهش می یابد. ورزش های مانند یوگا و مدیتیشن نیز نقش مهمی در مدیریت استرس شما خواهند داشت.

هنگامی که دچار استرس می شویم، افکار ما به درستی کار نمی کند و شاید نتوانیم به درستی تصمیم بگیریم. بنابراین یکی از بهترین کارها مشورت کردن با افراد آگاه و مورد اعتماد است. ضمن این که به وسیله مشورت کردن با دیگران، از موقعیت استرس زا فاصله می گیرید و آرام تر می شوید.

در هنگام استرس، تنفس عمیق را فراموش نکیند. انجام تنفس های عمیق می تواند به مغز و اندام ها اکسیژن بیشتری برساند. هنگامی که تمرکز خود را روی تنفس خود می برید، به صورت ناخود آگاه افکار شما از عامل ایجاد استرس فاصله می گیرد و شما آرام تر می شوید.

یکی دیگر از راه کارهایی که به مدیریت استرس کمک به سزایی می کند، مدیریت زمان است. در واقع با این کار به نوعی از بروز استرس پیشگیری می کنید. این گونه تمام کار ها و برنامه هایمان را یادداشت کرده و برای آن ها اولویت بندی تعیین می کنیم. این کار نقش بسیار زیادی در ایجاد استرس خواهد داشت.

چکیده :

استرس می تواند علائم متفاوتی را در افراد ایجاد کند. تپش قلب، تعریق، سرگیجه، اختلال خواب، ناراحتی های گوارشی، بی قراری، سردرد، افسردگی و ناراحتی و … می توانند در اثر استرس ایجاد گردند. پس می توان دید که عدم مدیریت استرس می تواند چه قدر به جسم ما آسیب وارد نماید. بنابراین اگر شما هم احساس می کنید که به نوعی با استرس درگیر هستید، مطلوب است که برای درمان به مشاورین و متخصصین مراجعه نموده و نسبت به کنترل و درمان آن اقدام نمایید. این گونه از ورود آسیب های بیشتر به روح و جسم خود جلوگیری به عمل می آورید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×