نشانه های افسردگی چیست ؟ درمان آن چگونه است ؟
افسردگی یک نوع اختلال خلقی است که می تواند زندگی شخص را مختل نماید و از نشانه های افسردگی می توان به احساس غمگینی ، بی اشتهایی و … نام برد.
افسردگی چیست ؟
غمگینی برای مدتی طولانی و بی علاقه شدن نسبت به کارهایی که قبلا با هیجان مایل به انجام آن ها بودیم، به ما هشدار می دهد که دچار افسردگی شده ایم. در واقع افسردگی بر افکار و عواطف ما به طور مستقیم تاثیر می گذارد و در ادامه آن می تواند روی جسم ما نیز تاثیرگذار باشد. افسردگی انواع مختلفی دارد که عبارتند از خفیف تا متوسط ، شدید ، دوره ای ، فصلی ، غیرمعمول و …
نشانه های افسردگی چیست ؟
قطعا مانند هر بیماری دیگری، افسردگی نیز در اشخاص مختلف می تواند نشانه های متفاوتی داشته باشد. اما برخی از شایع ترین نشانه های افسردگی به شرح ذیل هستند:
- از اولین نشانه های افسردگی مشکل در تمرکز، عدم قدرت در تصمیم گیری ، بی قراری های مداوم ، استرس شدید، تغییر ناگهانی خلق و خو و ناتوانی در کنترل احساسات می باشد.
- احساس بی حالی و کسل بودن و همچنین احساس خستگی و ناتوانی بدن، یکی دیگر از نشانه های افسردگی می باشد. در این مواقع شخص احساس سنگین بودن در اعضای بدن خود داشته و حتی جهت انجام کار های کوچک نیز انرژی ندارد.
- احساس غمگینی یکی از علائم افسردگی است که شخص با کوچکترین محرکی مانند شنیدن موزیک غمگین و یا شنیدن خبر ناراحت کننده، غمگین شده و این احساس در او باقی می ماند. فرد افسرده به دلیل نا امیدی به زندگی آینده خود را پوچ می بیند و احساس تباهی می کند.
- یکی دیگر از نشانه های افسردگی، تغییر میزان خواب شخص است که او دچار کم خوابی و یا پرخوابی می گردد.
- کاهش یا افزایش ناگهانی و قابل توجه وزن نیز می تواند یکی از علائم هشدار دهنده افسردگی باشد.
- یکی دیگر از علائم این بیماری انجام رفتار های خطرناک از قبیل مصرف زیاد از حد الکل یا مواد و یا رانندگی خطرناک می باشد.
نشانه های افسردگی در زنان و مردان متفاوت است ؟
مرد ها معمولا کم تر حس ناامیدی و خود تخریبی داشته ولی از مشکلاتی از قبیل خوابیدن و احساس خستگی رنج می برند. همچنین رفتار هایی همچون زود از کوره در رفتن ، خشم و عصبانیت زودهنگام و سوء مصرف مواد مخدر و الکل را از خود بروز می دهند. اما در زنان دقیقا عکس این مطلب صادق بوده و زنان بیشتر حالت خودتخریبی داشته و دائم احساس گناه می کنند. حملات پانیک خواب آلودگی های زیاد و افزایش وزن نیز از دیگر علائم بروز افسردگی در زنان می باشد.
حتی افسردگی در کودکان نیز با علائم متنفاوتی می تواند بروز کند که تحت شرایط مختلف می تواند تغییر کند. عمده آن علائم عبارتند از :
- حساسیت بیش از حد کودک از شنیدن تذکر یا انتقاد
- عصبانیت و تحریک پذیری خیلی زیاد
- کمبود انرژی و احساس خستگی
- از خودکشی حرف زدن کودک
- عدم تمرکز کودک
- تغییر اشتهای کودک که شامل پرخوری یا بی اشتهایی می گردد
- عدم فعالیت هایی که قبلا کودک به انجام آن ها علاقه داشته است
درمان افسردگی چگونه است ؟
شناخت ریشه و علت افسردگی، مسیر درمان را آسان تر می سازد. شناخت مشکل اصلی بروز افسردگی کمک می کند مسیر درمان کوتاه تر گردد. هنگامی که نشانه های افسردگی را در خود می بینید، احساساست خود را بنویسید تا بتوانید درک صحیحی از آن ها داشته تا دلیل افسردگی خود را بیابید. همچنین خود را آن گونه که هستید بپذیرید و قبول کنید که نمی توانید تمامی مسائل زندگی را کنترل نمایید. به این معنی که توقع های آرمان گرایانه را کنار گذاشته و از مقایسه خود با دیگران دست بردارید. قطعا مسیر موفقیت و آرامش شما با هر شخص دیگری متفاوت است.
افکار آزار دهنده ذهن را باور نکنید و هنگامی که افکار منفی به سراغ شما می آیند از دنبال کردن آن جلوگیری کرده و ذهن را به سمت دیگری هدایت کنید. فعالیت هایی را که از انجام دادن آن ها لذت می برید از قبیل نقاشی، ساز زدن، ورزش و … را انجام دهید.
همچنین می توانید سطح سروتونین مغز را در خود افزایش دهید. مثلا انجام مدیتیشن، یوگا و رفتن به طبیعت می تواند مقدار قابل توجهی سروتونین را بالا ببرد. خواب کافی، گوش کردن به موسیقی هایی با ریتم مناسب و معاشرت با افراد شاد و با انگیزه نیز در انجام این کار تاثیر به سزایی خواهد داشت.
افسردگی و دلمردگی…
چکیده :
اگر افسردگی در سطح خفیف باشد، راه کارهایی که در بالا ذکر شد، می تواند به توقف پیشرفت و درمان آن کمک نماید. اما تجربه افسردگی در سطح بالاتر می تواند عوارض جدی تری بر روی سلامت جسمی شخص داشته باشد. بنابراین در این هنگام مشاوره و کمک گرفتن از متخصصین می تواند بسیار تاثیر گذار تر عمل نموده تا این بیماری در شما ریشه یابی و درمان گردد. پس هنگامی که اولین نشانه های افسردگی را در خود مشاهده کردید، تعلل نکنید تا از پیشرفت بیماری و آسیب های بیشتر جلوگیری نمایید.
دیدگاهها (0)