چرا سرزنش دیگران کار ناپسندی است؟
همیشه زندگی آن طوری که ما پیش بینی نموده ایم، جلو نمی رود. شکست و عدم موفقیت نیز بخشی از زندگی است و این امری طبیعی برای هر کسی می باشد. در این مقاله از ناپسند بودن سرزنش دیگران می گوییم.
سرزنش دیگران یعنی چه ؟
آیا برای شما پیش آمده است که در هنگام مواجه شدن با شرایط سخت، برای دفاع از خود و رهایی از شرایط، واکنشی چون سرزنش دیگران را انجام دهید؟ قطعا می دانید که اگر این کار را انجام داده اید، کار نادرستی کرده اید. در واقع شما به عنوان یک راه کار اشتباه از آن استفاده نموده اید. باید بگوییم که سرزنش نمودن دیگران، راهی مخرب جهت تخلیه انرژی های منفی ما می باشد، این مسئله خود می تواند باعث ایجاد کدورت و رنجش نیز گردد.
گاهی برخی افراد جهت تلافی نمودن اتفاقی که در گذشته رخ داده است، در زمان حال شروع می کنند به سرزنش کردن دیگران. برخی دیگر در هنگام مواجه شدن با مشکلات زندگی، آسان ترین راهی که به ذهنشان می رسد این است که تقصیر را گردن دیگران بیندازند و آن ها را سرزنش کنند. قطعا سرکوفت زدن به دیگران، راحت تر از متقاعد نمودن خود جهت اصلاح اشتباهاتشان می باشد. اما در هر صورت این رفتار ناشایستی است که همه ما گاهی انجام می دهیم.
چرا سرزنش نمودن دیگران کار ناپسندی است؟
سرزنش نمودن دیگران، می تواند باعث ایجاد اختلال در روابط شخصی شما با دیگران شود، حتی گاهی باعث کینه ورزی نیز می شود. هنگامی که شما شخصی را سرزنش می کنید، در واقع او را از خودتان نا امید می کنید و همدلی که اصل مهم هر رابطه ای می باشد را زیر سوال خواهید برد. در نهایت مشاهده می کنید که خود شما بیشتر از هر شخص دیگری دچار آسیب می گردید. زیرا که فرصت های مختلف زندگی از قبیل رشد شخصی، روابط فردی و مسئولیت پذیری را از خودتان دور می نمایید.
چگونه دیگران را سرزنش نکنیم؟
برای این که این رفتار ناپسند را انجام ندهیم، بهتر است بیشتر روی عزت نفس خود کار کنیم. با این کار ارزش بیشتری برای خودمان قائل می شویم و در نتیجه رفتار هایی که از ما سر می زند مسئولانه تر می باشد. در کنار این مسئله باید بپذیریم که هر انسانی ممکن است که خطاهایی را مرتکب گردد. بنابراین گاهی درک کردن بیشتر دیگران، می توان کمک کند که آن ها را مورد سرزنش خود قرار ندهیم. یعنی با مهارت همدلی، باعث شویم که مشکلات کمرنگ تر گردند. یا این که اگر از شخصی ناراحت هستیم، بهتر است صادقانه با او در میان بگذاریم، نه این که او را مورد سرزنش قرار دهیم.
یکی از کار های مفید در جهت عدم انجام این رفتار این است که هنگامی که در موقعیتی قرار گرفتید و خشمگین شدید، به جای سرزنش نمودن، از تکنیک های تنفس عمیق استفاده نمایید. این کار کمک می کند که فشار روانی ناشی از موقعیت در شما کاهش یابد و روی خشم خود تسلط پیدا کنید. قبلا در مقاله خودآگاهی به طور کامل آن را برایتان توضیح داده ایم. اگر شما خودآگاهی را در خودتان پرورش دهید، در این گونه موارد مشاهده می کنید به جای سرزنش نمودن دیگران، قادر هستید شرایط را کنترل نموده و حتی به رفع مشکل نیز کمک نمایید. زیرا احساسات و افکار شما تحت کنترل خودتان هستند و شما با آگاهی آن ها را مدیریت می نمایید.
چکیده :
نکته قابل تامل این است که اگر ما نتوانیم به خودشناسی دست یابیم، همواره سعی می کنیم دیگران را سرزنش نماییم. همین کار باعث می شود که از درون نیز حالمان بدتر شود. زیرا ضعفی در خود ما وجود دارد که سعی می کند دیگران را مقصر نشان دهد. اما در آخر می بینیم که این کار ما هیچ فایده ای نیز برایمان نخواهد داشت. بنابراین لازم است به جای سرزنش دیگران، ابتدا به نقص های موجود در خودمان توجه نماییم. سپس سعی کنیم با تقویت حرمت نفس در خود، ضعف هایمان را نیز بهبود ببخشیم.
دیدگاهها (0)